KERSTRECEPTEN.NL - Recepten voor uw Kerstmenu


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (2)
FolderBrunch (1)
FolderVoorgerechten (1)
FolderAmuse (1)
FolderSoep (1)
FolderDiner (6)
FolderNagerechten (3)
FolderMenu (0)
FolderTaart (3)
FolderHapjes (2)

Kerstrecepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

De nieuwste Kerstrecepten

Kalkoenreepjes met ananas en aardappelpuree
Waardering: 2 sterren Categorie: Diner
Kalkoenvulling Kastanje Appel en Brood
Waardering: 2 sterren Categorie: Diner
Kerstpudding Blanc Manger
Waardering: 3 sterren Categorie: Nagerechten
Amandelspijs
Waardering: 2 sterren Categorie: Brunch
Kerstsalade American style
Waardering: 2 sterren Categorie: Voorgerechten
Biefstuk met cognacsaus
Waardering: 2 sterren Categorie: Diner
Tomatensoep
Waardering: 3 sterren Categorie: Soep
Arretjescake
Waardering: 2 sterren Categorie: Taart
Kersttulband
Waardering: 4 sterren Categorie: Ontbijt
Chocolade hulst blaadjes
Waardering: 4 sterren Categorie: Taart

Vorige 10 | Volgende 10

11 tot en met 20 van 20


Konijn (gestoofd)

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Kerst
Waardering: 3 sterren


Ingrediënten Recept
Dit recept is voor 4 persone



1 tam konijn

2 uien

2 tomaten

3 worteltjes

75 gram boter

2 deciliter water

4 deciliter droge witte wijn

1 deciliter koffieroom

2 laurierbladeren

2 eetlepels gehakte peterselie

1 eetlepels maïzena

peper en zout

Instructies Recept



Neem de tijd voor een goed gestoofd konijn



- Maak de worteltjes schoon en snijd in plakjes.

- Snipper de ui.

- Ontvel de tomaten en snijd in stukjes.

- Snij het konijn in stukken en bestrooi met zout en peper.

- Bak het konijn in hete boter rondom lichtbruin.

- Voeg de worteltjes en gesnipper ui toe, en bak ze een paar minuten mee.

- Voeg de wijn, water, laurierbladeren en tomatenstukjes toe.

- Breng het geheel aan de kook.

- Als het kookt, gas lager zetten en afdekken met een deksel. Laat twee uur stoven.

- Als de stukken konijn gaar zijn, haal ze uit de pan en houd ze warm op een schaal.

- Kook het stoofvocht voor de helft in.

- Haal de laurierbladeren uit het vocht en voeg de peterselie toe.

- Bind het vocht met een mengesel van de maizena en koffieroom.

- Giet een klein gedeelte van de saus over het konijn en dien de rest los op.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5