KERSTRECEPTEN.NL - Recepten voor uw Kerstmenu


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (2)
FolderBrunch (1)
FolderVoorgerechten (1)
FolderAmuse (1)
FolderSoep (1)
FolderDiner (6)
FolderNagerechten (3)
FolderMenu (0)
FolderTaart (3)
FolderHapjes (2)

Kerstrecepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

De nieuwste Kerstrecepten

Kalkoenreepjes met ananas en aardappelpuree
Waardering: 2 sterren Categorie: Diner
Kalkoenvulling Kastanje Appel en Brood
Waardering: 2 sterren Categorie: Diner
Kerstpudding Blanc Manger
Waardering: 2 sterren Categorie: Nagerechten
Amandelspijs
Waardering: 2 sterren Categorie: Brunch
Kerstsalade American style
Waardering: 2 sterren Categorie: Voorgerechten
Biefstuk met cognacsaus
Waardering: 2 sterren Categorie: Diner
Tomatensoep
Waardering: 3 sterren Categorie: Soep
Arretjescake
Waardering: 2 sterren Categorie: Taart
Kersttulband
Waardering: 4 sterren Categorie: Ontbijt
Chocolade hulst blaadjes
Waardering: 3 sterren Categorie: Taart

Vorige 10 | Volgende 10

11 tot en met 20 van 20


Kersttulband

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Kerst
Waardering: 4 sterren


Ingrediënten Recept
Ingredienten voor een kersttulband met rozijnen, krenten en sukades.



- 250 gram bloem

- 75 gram rozijnen

- 50 gram krenten

- 15 gram gist

- 1 a 2 dl melk

- 1 theelepel suiker

- 50 gram boter

- 1 eidooier

- 3 gram zout

- 50 gram sukade

- 20 gram oranjesnippers

- geraspte schil van 1 citroen

- poedersuiker.



Instructies Recept

Dit recept is voor 1 lekkere volle Kersttulband. Je kunt zelf de zoete ingredienten iets verhogen.



- Week de krenten en rozijnen in lauw water.

- Maak de gist met wat lauwe melk en een schepje suiker aan.

- Doe de bloem in een kom en giet de gist in een kuiltje in het midden.

- Meng het gist vanuit het midden door de bloem.

- Smelt de boter

- Klop de eidooier los en roer dit door de handwarme melk. Kneedt dit door de bloem.

- Kneed nu het zout, de sukade, oranjesnippers, rozijnen, krenten en het citroenraspel door het deeg.

- Vet de tulbandvorm in en doe het deeg erin.

- Dek de tulband met een dunne doek af en laat het deeg een uurtje op een warm plaats rijzen.

- Verwarm de oven conventioneel voor op 260. en bak de kersttulband in 30 a 40 min gaar.

-Bestrooi de afgekoelde kersttulband met poedersuiker.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5