Kerstrecept - Kalkoenreepjes met ananas en aardappelpuree


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (2)
FolderBrunch (1)
FolderVoorgerechten (1)
FolderAmuse (1)
FolderSoep (1)
FolderDiner (6)
FolderNagerechten (3)
FolderMenu (0)
FolderTaart (3)
FolderHapjes (2)

Kerstrecepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Kalkoenreepjes met ananas en aardappelpuree

Kerstrecepten Kalkoenreepjes met ananas en aardappelpuree

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Kerst
Waardering: 2 sterren


Instructies Recept
Kerst Kalkoen op een bijzondere manier. De combinatie van kruiden, ananas en mais maakt dit recept speciaal voor kerst.



- Maak een marinade van de ketjap, sambal, shoarmakruiden en de olie.

- Snij de kalkoen in reepjes en bestrooi met zout en peper.

- Leg de kalkoen in de marina en laat lekker intrekken.

- Kook ondertussen de aardappelen met wat zout gaar.

- Maak roosjes van de broccoli en kook deze beetgaar.

- Laat de broccoli, mais en ananas uitlekken.

- Bak de gemarineerde kalkoen 5 minuten bruin, roer hierna de mais en ananas erdoor.

- Stamp de aardappels tot puree met melk, nootmuskaat en wat peper.

- Vet een overschaal in en doe het kalkoen,mail,ananas mengsel in de schal.

- Leg hierop de broccoli en strooi de helft van de kaas er over.

- Dek alles af met aardappelpuree en strooi de kaas over de aardappelpuree.

- Bak de kalkoenreepjes met ananas en aardappelpuree 25 minuten in de oven op 200 graden.









Ingrediënten Recept
1 kilo aardappelen

500 gram kalkoenfilet

400 gram broccoli

3 eetlepels shoarmakruiden

1 blikje ananas

1 blikje mais

1dl melk

150 ram geraspte kaas

zout en peper

nootmuskaat

boter

1 theelepel sambal

1 eetlepel ketjap manis

1 eetlepel olie

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.