Instructies Recept
Kerst Kalkoen op een bijzondere manier. De combinatie van kruiden, ananas en mais maakt dit recept speciaal voor kerst.
- Maak een marinade van de ketjap, sambal, shoarmakruiden en de olie.
- Snij de kalkoen in reepjes en bestrooi met zout en peper.
- Leg de kalkoen in de marina en laat lekker intrekken.
- Kook ondertussen de aardappelen met wat zout gaar.
- Maak roosjes van de broccoli en kook deze beetgaar.
- Laat de broccoli, mais en ananas uitlekken.
- Bak de gemarineerde kalkoen 5 minuten bruin, roer hierna de mais en ananas erdoor.
- Stamp de aardappels tot puree met melk, nootmuskaat en wat peper.
- Vet een overschaal in en doe het kalkoen,mail,ananas mengsel in de schal.
- Leg hierop de broccoli en strooi de helft van de kaas er over.
- Dek alles af met aardappelpuree en strooi de kaas over de aardappelpuree.
- Bak de kalkoenreepjes met ananas en aardappelpuree 25 minuten in de oven op 200 graden.
Ingrediënten Recept
1 kilo aardappelen
500 gram kalkoenfilet
400 gram broccoli
3 eetlepels shoarmakruiden
1 blikje ananas
1 blikje mais
1dl melk
150 ram geraspte kaas
zout en peper
nootmuskaat
boter
1 theelepel sambal
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel olie