Instructies Recept
Lekker recept voor kalkoenvulling met de zoete smaak van appel in contrast met de smaak van kastanjes
Vulling maken:
- Kook de kastanjes 2 a 5 minuutjes en pel ze. Verkruimel daarna de kastanjes.
- Maak de salie fijn.
- Doe de broodkruimels op 125 graden in de oven en laat ze drogen. Schep regelmatig om.
- Fruit de ui in boter in ee grote pan. Voeg hier de selderij aan toe en laat 5 minuten door fruiten
- Voeg de gesneden appel toe en fruit deze ook 5 minuten. Voeg de kastanjes, salie, tijm, zout en peper toe.
- Laat de vulling afkoelen.
- Roer 125 ml appelsap of gevogeltebouillon door de vulling vlak voor het vullen.
- Gebruik de rest van de vloeistof voor het bedruipen
- Braad de kalkoen zoals gebruikelijk.
Ingrediënten Recept
2 kilo broodkruim
250 gram kastanjes
1 goudrenet in blokjes
2 stengels gehakte selderij
1 fijngesneden ui
4 lepels boter
1.5 theelepel droge salie
1 theelepel gedroogde tijm
zout en peper
250 ml appelsap of gevogeltebouillon