Instructies Recept
Dit recept is voor 1 lekkere volle Kersttulband. Je kunt zelf de zoete ingredienten iets verhogen.
- Week de krenten en rozijnen in lauw water.
- Maak de gist met wat lauwe melk en een schepje suiker aan.
- Doe de bloem in een kom en giet de gist in een kuiltje in het midden.
- Meng het gist vanuit het midden door de bloem.
- Smelt de boter
- Klop de eidooier los en roer dit door de handwarme melk. Kneedt dit door de bloem.
- Kneed nu het zout, de sukade, oranjesnippers, rozijnen, krenten en het citroenraspel door het deeg.
- Vet de tulbandvorm in en doe het deeg erin.
- Dek de tulband met een dunne doek af en laat het deeg een uurtje op een warm plaats rijzen.
- Verwarm de oven conventioneel voor op 260. en bak de kersttulband in 30 a 40 min gaar.
-Bestrooi de afgekoelde kersttulband met poedersuiker.
Ingrediënten Recept
Ingredienten voor een kersttulband met rozijnen, krenten en sukades.
- 250 gram bloem
- 75 gram rozijnen
- 50 gram krenten
- 15 gram gist
- 1 a 2 dl melk
- 1 theelepel suiker
- 50 gram boter
- 1 eidooier
- 3 gram zout
- 50 gram sukade
- 20 gram oranjesnippers
- geraspte schil van 1 citroen
- poedersuiker.