Kerstrecept - Kersttulband


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (2)
FolderBrunch (1)
FolderVoorgerechten (1)
FolderAmuse (1)
FolderSoep (1)
FolderDiner (6)
FolderNagerechten (3)
FolderMenu (0)
FolderTaart (3)
FolderHapjes (2)

Kerstrecepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Kersttulband

Kerstrecepten Kersttulband

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Kerst
Waardering: 4 sterren


Instructies Recept
Dit recept is voor 1 lekkere volle Kersttulband. Je kunt zelf de zoete ingredienten iets verhogen.



- Week de krenten en rozijnen in lauw water.

- Maak de gist met wat lauwe melk en een schepje suiker aan.

- Doe de bloem in een kom en giet de gist in een kuiltje in het midden.

- Meng het gist vanuit het midden door de bloem.

- Smelt de boter

- Klop de eidooier los en roer dit door de handwarme melk. Kneedt dit door de bloem.

- Kneed nu het zout, de sukade, oranjesnippers, rozijnen, krenten en het citroenraspel door het deeg.

- Vet de tulbandvorm in en doe het deeg erin.

- Dek de tulband met een dunne doek af en laat het deeg een uurtje op een warm plaats rijzen.

- Verwarm de oven conventioneel voor op 260. en bak de kersttulband in 30 a 40 min gaar.

-Bestrooi de afgekoelde kersttulband met poedersuiker.



Ingrediënten Recept
Ingredienten voor een kersttulband met rozijnen, krenten en sukades.



- 250 gram bloem

- 75 gram rozijnen

- 50 gram krenten

- 15 gram gist

- 1 a 2 dl melk

- 1 theelepel suiker

- 50 gram boter

- 1 eidooier

- 3 gram zout

- 50 gram sukade

- 20 gram oranjesnippers

- geraspte schil van 1 citroen

- poedersuiker.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.